Forum Temeszowa
Wrzesień 09, 2010, 10:44:43 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Pojawiły się nowe zdjęcia w naszej galerii z uroczystości Matki Boskiej Zielnej

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dawne zdjęcia  (Przeczytany 671 razy)
majo
Nowy
*

« : Luty 12, 2009, 06:27:27 »

Witam
Przeglądając zdjęcia w galerii Temeszowa-Temeszów dawniej-mieszkańcy, zobaczyłem dwa zdjęcia ,http://galeria.temeszow.pl/zenphoto/archiwalne/ludzie/P1010006.JPG.php , http://galeria.temeszow.pl/zenphoto/archiwalne/ludzie/P1010015.JPG.php?p=*full-image
na których jest orkiestra grająca na weselu. Jestem prawie pewien, że jedną osobę z grających znałem chyba  bardzo dobrze  Uśmiech. Może ktoś wie coś o tej orkiestrze, skąd pochodzili, może jakieś nazwisko, a może to mieszkańcy Temeszowa Co?
Pozdrawiam serdecznie
Józef Mazur
e.mil-ka
Global Moderator
Już nie taki nowy

« Odpowiedz #1 : Luty 13, 2009, 04:55:32 »

Cześć Majo. A jednak poczułeś zew gór Duży uśmiech.  Jak tam w Hajnówce? Zima ostra?
Nie wiem, nie wiem czyje to wesele ani co to za orkiestra.  Zdjęcia pochodzą z domowego archiwum. Jak bedę w Temeszowie postaram się co wydusić z mamy. Ale wydaje mi się bardzo, bardzo możliwe, że rozpoznałeś tam swojego stryja, Pana Rudka Mazura. Bo Ty na pewno jesteś synem jego brata. Czy dobrze kombinuję? Mój mąż (ale on tez mniej więcej te roczniki co Ty, ja Uśmiech) i mówi, że Rudek grał na akordeonie. Ale my go takim młodym nie pamiętamy. Może Adam, albo Leszek by co pomogli? Fajnie w sumie odnależć kogoś znajomego na takich starych zdjęciach.  Uśmiech Uśmiech Muszę dołozyć następne fotki, zmobilizowałes mnie. Jak sie co dowiesz, to pisz, zresztą możemy tez podpisać "mniej więcej" albo "w domyśle" Mrugnięcie. Bo jeszcze  trochę i nikt nikogo nie pozna. Trzymaj się ciepło w tej Białowieży. A żuberki są?

I tak najbardziej  kocham Bieszczady :-)
majo
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 13, 2009, 11:35:16 »

Cześć e-milka.
Poczułem zew gór - chyba jeszcze za mocno powiedziane. Bardzo dobrze kombinujesz jestem synem starszego brata Rudka Mazura. Wiem, że Rudek grał na akordeonie zresztą  mój ojciec też. W zasadzie prawie każdy Mazur gra na jakimś instrumencie-ja np. grałem na akordeonie, saksofonie,organach. Na tych zdjęciach prawie napewno jest mój ojciec, ale jeszcze muszę upewnić się.
W Hajnówce zima mało mroźna.Pada śnieg z deszczem ogólnie "plucha". Gdzie są te zimy po 30 stopni poniżej zera.
e.mil-ka
Global Moderator
Już nie taki nowy

« Odpowiedz #3 : Luty 17, 2009, 06:09:46 »

Co do zdjęć o których piszesz nie udało mi się dokładnie ustalić, czy to jest Twój ojciec. Bardzo możliwe, że tak, jednak moja mama (70 lat) nie poznała tak na 100%. Oczywiście pamięta Twojego tatę, Stanisława Mazura, pamięta też pozostałe rodzeństwo: Leszka, Franciszkę, Rudolfa i Józefę. Pamięta nawet lata, w których się urodzili.
Ale mam dla Ciebie niespodziankę. To już jest 100% pewniak. Proszę - oto ta niespodzianka:
http://galeria.temeszow.pl/zenphoto/archiwalne/ludzie/przeobione.JPG.php
Może jeszcze jakiejś rodziny się doszukasz, tym przyjemniej będzie. Pozdrawiam z bardzo zimowego Temeszowa. (-10stopni C). Zdjęcia zimy też będą Mrugnięcie

I tak najbardziej  kocham Bieszczady :-)
majo
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 17, 2009, 10:54:03 »

Witam
Małe sprostowanie. Jestem synem Leszka.  Faktycznie na tym zdjęciu (niespodziance)jest mój stryj Stanisław z akordeonem.Twoja mama (serdecznie ją pozdrawiam) bezbłędnie wymieniła całe rodzeństwo ojca  -  niestety wszyscy już nie żyją.
Dziękuję bardzo za link do zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie z ośnieżonej choć niezbyt mroźnej Hajnówki (-5)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!