Forum Temeszowa
Wrzesień 06, 2010, 01:54:40 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Pojawiły się nowe zdjęcia w naszej galerii z uroczystości Matki Boskiej Zielnej

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Witam wszystkich  (Przeczytany 267 razy)
Janusz15
Nowy
*

« : Październik 31, 2009, 08:10:43 »

Moje nazwisko to Janusz Serwanski syn Boleslawa.Moj ojciec pochodzil z Temeszowa,niestety zmarl w wieku 54 lat w 1986 roku.Od 12 lat mieszkam za granica wczesniej w Stanach Zjednoczonych,teraz w Anglii w Londynie z moja zona Dorota,corka Anna i synem Tomaszem.Temeszow kiedys w odwiedzalem bardzo czesto,ojciec lubial tam jezdzic zabierajac mnie z soba.Mieszkalismy w Sanoku a tam byla jego rodzina,zyjaca wtedy jeszcze matka, brat Stanislaw z zona Maria dziecmi Stanislawa,Zosia,Krystyna.Malgorzata,Teresa,Ziutka,Adamem i Januszem,siostra Helena z dziecmi Janem,Zosia,Wanda i Janina.Mile wspominam te wyjazdy i choc z Sanoka do Temeszowa jest o wiele blizej jak z Warszawy(czytalem ostatnio wspomnienia warszawiaka na ten temat) tez czesto trudno bylo dostac sie do autobusu,bezposredniego i najczesciej dojezdzalismy do Krzemiennej a z tamtad na piechote do celu podrozy.Dzisiaj to tylko wstep do mojej opowiesci jesli tylko czas i checi pozwola napisze wiecej.Szczegolnie o mojej cioci matce chrzestnej Marii Serwanskiej,ktora po tragicznej smierci meza zostala sama z osemka malych dzieci.Wychowala je pieknie wszystkie wyrosly na pozadnych ludzi.Pozdrawiam zatym caly Temeszow i moja rodzine
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2009, 08:16:14 wysłane przez Janusz15 » Zapisane
e.mil-ka
Global Moderator
Już nie taki nowy

« Odpowiedz #1 : Październik 31, 2009, 09:58:15 »

Witaj Janusz na naszym forum Uśmiech.  Bardzo sie ciesze, ze sie zarejestrowales i napisales  Uśmiech Uśmiech.  Bloki, w ktorych mieszkales w Sanoku, na Kolejowej jeszcze stoja Mrugnięcie  Jaki numer mial Twoj blok? Milo, ze napisales wspomnienia, bardzo prosimy o wiecej. A wiesz, dzis widzialam  prawie wszystki Twoje kuzynki, tzn byla Gosia, Teresa z mezem i Krystyna, byly  w Sanoku, na zakupach chyba :-). Trzymaj sie cieplo w tym Londynie, nie daj sie mgle, pisz swoje wspomnienia i odwiedzaj czesto choc wirtualny Temeszow, skoro zycie tak daleko rzucilo  Cie od realnego. Pozdrowienia dla calej Twojej Rodziny  Uśmiech
A co do jazdy do temeszowa z Sanoka. Oj bylo, to bylo. Tez pamietam te tlumy na dworcu, te stanowiska z autobusowe, oblezone maksymalnie, trzeba bylo sie dobrze ustawic by wsiasc do autobusu. A ilez to razy pan kierowca nas zostawial na dworcu... A z pracy sie wracalo. Ech... Dobrze, ze akurat tego juz nie ma Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2009, 10:02:57 wysłane przez e.mil-ka » Zapisane

I tak najbardziej  kocham Bieszczady :-)
Janusz15
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2009, 01:02:49 »

Serdecznie pozdrawiam i dziekuje,ze napisalas do mnie.To ze bloki na kolejowej stoja wiem bo czesto tam bywam odwiedzajac moja mame Rozalie Serwanska(pochodzaca z niedalekiej od Temeszowa Borownicy).Mieszkalem w bloku nr9.To te trzy stojace w poprzek do ulicy.Mowiono kiedys na nie "gumowe" i byly chyba pierwszymi wybudowanymi po wojnie a mieszkali w nich pracownicy obecnego Stomilu wtedy popularnie zaklady te nazywane byly "Guma".Podobnie jak moi rodzice pierwsza moja prace podjalem rowniez w Stomilu,przepracowalem cale 16 lat rozstajac sie z zakladem w 1996 roku.Jesli pamietasz czasy kiedy trudno bylo sie dostac z Sanoka do Temeszowa autobusem to chyba nie bardzo roznimi sie wiekiem.Jeszcze raz pozdrawiam i czekam na odpowiedz.Janusz
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!